RECEPT: rozijnenkoekjes van Zonderzooi
Nieuwe maand, nieuw recept! Ditmaal gingen we voor heerlijke rozijnenkoekjes! Of havermoutkoekjes of amandelkoekjes if you will. Het recept is bedacht door Dalí van de foodblog Zonderzooi. Ze zijn erg lekker, in een mum van tijd klaar en niet zo ongezond als je zou verwachten. Het allerleukste? Ze zijn glutenvrij!
Om deze crunchy cookies te maken, hoef je eigenlijk alleen maar de havermout te malen, de andere zes ingrediënten toe te voegen en er balletjes van te rollen. Een kind kan de was doen.

Variëren doe je zo!

Natuurlijk kun je het recept ook gewoon naar je eigen hand zetten. Als je de verhoudingen globaal aanhoudt, kan er weinig mis gaan. Een paar tips voor variatie:
  1. Houd je van een bite die lekker ‘oer’ aanvoelt? Laat de havermoutvlokken dan gewoon heel. Zo win je ook weer een paar minuten tijd!
  2. Vervang de amandelpasta ook eens door één van onze andere notenpasta’s. Bekijk ze hier.
  3. Laat de rozijnen weg of vervang ze door andere gedroogde zuidvruchten als cranberry’s, kokosrasp, vijgen, of stukjes noot. Your choice!

Dippen

Dip je de koekjes graag in iets vloeibaars? Maak dan eens je eigen amandelmelk (check hier hoe). Past perfect bij deze koekjes!

Meer eetinspiratie opdoen? Check onze Facebookpagina of volg ons op Instagram!
 
TerraSana's recept van de maand: rozijnenkoekjes! Bedacht door foodblogger Zonderzooi.
Klik op het kaartje om het recept te bekijken. 

terug