RECEPT: glutenvrije bowl met tahinsaus
Het recept van de maand september draait helemaal om de dressing. Isabel van de Hippe Vegetariër bedacht namelijk een heerlijk sausje van tahin. Maar ook de rest van het gerecht is bijzonder: het gerecht zit vol met Japanse ingrediënten, en zodra de adukibonen klaarstaan, heb je hooguit 10 minuten nodig. Ben jij een avontuurlijke kok die graag glutenvrij eet? Dan is dit recept iets voor jou!

Glutenvrije boekweit-bonen-bowl

De glutenvrije noedels zijn gemaakt van boekweit (95%) en zoete aardappel (5%). Door deze te mengen met de ietwat onbekende sengiri daikon, ontstaat een heerlijk mengsel van perfect passende structuren en smaken. Daarnaast zijn zowel de noedels als sengiri daikon zó klaar: 5-10 minuten.

Sengiri daikon, wat is het?

Daikon is een soort witte wortel. Sengiri is Japans voor 'in reepjes gesneden'. Sengiri daikon wordt in de zon gedroogd en hoef je alléén te weken voor gebruik. Het geeft een lekkere bite en een iets frisse smaak aan het gerecht, erg lekker!

Adukibonen

Adukibonen zijn Japanse rode bonen met een iets zoete, kastanjeachtige smaak. In Japan worden adukibonen veel gebruikt voor zoete gerechten. Adukibonen bevatten maar liefst 23 g eiwitten per 100 g, dus ze zijn ideaal in een vegetarisch gerecht als deze.

Geen vegetariër, maar vegan?

Dan hoef je alleen de honing maar te vervangen voor ahornsiroop. Wij adviseren graad A in dit recept, omdat graad C een wat sterker aanwezige karamelsmaak heeft.

Sausje van tahin

Tahin is de perfecte basis voor een saus. In dit gerecht gebruiken we gewone tahin, een mengsel van gepelde en ongepelde sesamzaden. Door de toevoeging van mirin krijgt de dressing een umami smaak, honing maakt het zoet en citroensap fris. Een heerlijke combinatie van smaken!

Uitproberen?

Ga naar de natuurvoedingswinkel bij jou in de buurt en vraag naar het receptkaartje. Veel winkels hebben een leuke korting op de producten uit het recept, dus dat kun je mooi meepikken!

Het recept online bekijken kan natuurlijk ook:
Nieuw recept van de maand: een superlekkere, glutenvrije bowl met boekweitnoedels, sengiri daikon en adukibonen. De topper: een tahinsaus met o.a. mirin en sesamolie.
 
 

terug