RECEPT: glutenvrije yoghurt-amandelcake

Snel en eenvoudig

Geen exotische ingrediënten deze keer, maar een lekker setje van 9 ingrediënten die veel mensen al in huis hebben. Voor deze glutenvrije cake hoef je ook geen bergen tijd vrij te maken, want de voorbereiding kost je hooguit 10 minuten. De oven doet de rest. Binnen een uurtje heb je een heerlijke cake op tafel, voor je gezin of je gasten!


Fris, zoet en zacht

Griekse yoghurt is een belangrijk ingrediënt in dit recept. Het maakt het geheel zacht en romig. Maar er zit ook aardig wat fruit in: banaan, citroen en vers fruit voor de topping. Verder zit er vrijwel geen zoetigheid in, evenmin als bloem of tarwe. Al met al helemaal geen ongezonde cake!


Combi van amandel- en kokosmeel

We hebben inmiddels heel wat gekokkereld met diverse soorten meel, en daar is sowieso een winnende combinatie uitgekomen. Een mix die altijd werkt. En dat is amandelmeel met kokosmeel. Amandelmeel is compact, kokosmeel wat bros. Dat compenseert elkaar perfect in een recept als deze. Ga je zelf aan de slag met dit meel? Pas dan op dat je kleine beetjes kokosmeel gebruikt tegenover relatief veel amandelmeel. Kokosmeel kan er namelijk voor zorgen dat je deeg snel uit elkaar valt of teveel vocht opneemt. Maar met deze combinatie kun je heerlijke glutenvrije baksels maken, en daar is het recept van de Hippe Vegetariër een mooi bewijs van!

Wist je trouwens dat ons kokosmeel van raw kwaliteit is? Dat betekent dat het niet boven de 42°C verwarmd is. Hierdoor zijn zoveel mogelijk voedingsstoffen bewaard gebleven.


Receptkaart

Ga naar de natuurvoedingswinkel bij jou in de buurt en vraag naar het receptkaartje van deze maand. Online bekijken kan natuurlijk ook:

Glutenvrije yoghurt-amandelcake met kokosmeel en fruit!

terug