VIDEO: hoe wordt amazake gemaakt in Japan?
Dat Japanners bijzonder goed zijn in het creëren van unieke smaken, moge duidelijk zijn. Amazake is daar absoluut een voorbeeld van! We kunnen amazake het beste omschrijven als natuurlijk zoetmiddel, maar het is ook geschikt om melk of boter in een gerecht mee te vervangen. Heel bijzonder, want amazake bestaat eigenlijk alleen uit gefermenteerde rijst of gierst, koji en water. Door een uitgebreid fermentatieproces ontstaat een zoete, dikke, romige crème. Lactosevrij én glutenvrij!

Zien hoe dat gemaakt wordt in Japan? Check het filmpje en verwonder je!We hebben drie varianten van amazake, gemaakt van deels geslepen rijst, bruine rijst of gierst. De rijstvarianten hebben een iets zoetere smaak dan de amazake van gierst.

Biologische amazake in een zakje, van TerraSana. Japans zoetmiddel, louter gemaakt van rijst.      Biologische gierstamazake van TerraSana. Bijzonder Japans product, door fermentatie is het zoet!    Biologische bruine rijstamazake. Bijzonder Japans zoetmiddel, gemaakt van bruine rijst alleen!

Lezen over Peter Jacobs' bezoek aan  Lees zijn persoonlijke reisverslag hier
 

terug