Zomerse dips en dressings
Houd jij van salade en buddha bowls, maar vind je het moeilijk om creatief te zijn met het bedenken van de dressing? Of eet jij in de zomer graag groenten met lekkere dips? Dan moet je echt even verder lezen, want onze dips en sauzen zijn nu extra lekker, én we hebben een lekker dressingrecept voor je.
 

Dippen met hummus en tzatziki

In de zomer is er niets lekkerder dan om komkommer, paprika of wortel te dippen in een pot goede hummus. We vernieuwden onlangs onze drie soorten hummus, en ze zijn echt heel lekker geworden. De smaak van kikkererwten komt veel duidelijker naar voren, en de structuur is ook flink verbeterd. Wij waren direct enthousiast, we hopen jij ook!

Ook de tzatziki is verbeterd: de smaak is veel voller en de structuur wat romiger. Hierdoor kun je veel beter dippen of je pitabroodje versieren met deze lekkere Griekse saus.
 
Ook met dipsaus hot & spicy zijn we aan de gang gegaan. De textuur lijkt nu veel meer op een saus: het is dik genoeg om mee te dippen en smeuïg genoeg om mee te smeren. Qua smaak is de saus wat meer richting de reguliere salsa dips gegaan. Iets toegankelijker, maar nog steeds hot & spicy natuurlijk.
 

Groenten met een pitten-misodressing

Maak jij graag je eigen salades, maar maak je vaak eenzelfde soort dressing? Misschien is dit iets voor je. Dit is een lekkere mix van echt alle smaken: zoet, zuur, zout, umami en iets bitter. Zonnebloempasta is je basis, maar je kunt natuurlijk ook variëren met andere notenpasta’s. Miso zorgt voor een umami smaak, mirin maakt het iets zoet en sushi-azijn zorgt voor het zuur. Voor een zoetere dressing kun je wat ahornsiroop toevoegen.
 
Buddha bowl met groenten, sushirijst, zeewier en een dressing van zonnebloempasta, miso en Japanse smaakmakers.

Aantal:

1 persoon
 

Ingrediënten:

voor de dressing:
20 g zonnebloempasta
10 g genmai miso
1 el sushi-azijn
1 tl mirin
 
voor de bowl:
15 g hiziki
2 el tamari + 1 el voor de shiitake
10 g shiitake
1 tl genmai miso
40 g sushirijst
1 el sesamzaad
groenten naar keuze (bijv. wortel, courgette, mungbonen en komkommer)
 

Bereiding:

Laat de shiitake minimaal een uur weken in koud water. Kook de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de groenten die je in je bowl wilt klaar. Week de hiziki ongeveer 10 minuten en spoel af met water. Doe de hiziki en tamari in een steelpannetje en bak zo’n 5 minuten op zacht vuur. Doe het zeewier alvast in een kom. Giet de shiitake af en bak deze met de miso en een eetlepel tamari in 5 minuten zacht.
 
Maak dan je dressing: meng de zonnebloempasta, de miso, de sushi-azijn en de mirin in een kommetje. Heb je alle groenten klaar? Doe dan alles in een bowl en besprenkel met de miso-dressing. Garneer met sesamzaad.
 

Bereidingstijd:

< 30 minuten
 

terug