Boost nodig? Probeer de maqui-smoothie van Blij Suikervrij!
Voor de maand augustus bedacht Saskia Koopman van Blij Suikervrij een heerlijk recept: een maqui-smoothie. Alle elementen zitten erin: vers fruit, superfoods en gezonde vetten. Ideaal om de dag mee te beginnen of jezelf een lekkere boost te geven na bijvoorbeeld een flinke workout.

Saskia Koopman van Blij Suikervrij, een gezonde blog met veel suikervrije recepten.

Vol superfoods: maca, maqui en chia

In deze smoothie zit macapoeder, maquipoeder en chiazaad. Iedere superfood heeft zijn eigen functie in dit recept. Maca zorgt voor een volle smaak, maqui zorgt voor de prachtige paarse kleur en met chiazaad kun je de substantie van de smoothie bepalen.


Liever een smoothiebowl?

Door het chiazaad te laten weken in een paar eetlepels water, zwellen de zaadjes op. Zo kun je het zaad laten fungeren als soort verdikkingsmiddel. Heb je liever een dikkere smoothie? Maak er dan een bowl van door een eetlepel extra chiazaad toe te voegen aan 2 el extra water en halveer de hoeveelheid kokosmelk. Je kunt de blauwe bessen ook van tevoren invriezen, ook dat zorgt voor een extra smoothiebowleffect.


Kokosmelk over?

Onze kokosmelk is favoriet bij velen, en dat is niet voor niets. Er zit maar liefst 80% kokos in en heeft een vetgehalte van 22%. Puurdere kokosmelk vind je nergens! We hebben blikjes van 200 ml en 400 ml. In dit recept gebruik je 50 tot 100 ml. Inspiratie nodig voor wat je met de overgebleven kokosmelk kunt doen? We zetten 5 lekkere recepten voor je op een rijtje, klik hier om ze te bekijken. 

Namens Saskia van Blij Suikervrij, geniet ervan!
Wil je Saskia beter leren kennen? Klik dan hier. Meer suikervrije smoothierecepten van haar proberen? Klik dan hier.

Haal het kaartje op bij natuurvoedingswinkels bij jou in de buurt of klik op dit kaartje om het recept direct te bekijken:

Het receptkaartje van TerraSana. Het recept van augustus is bedacht door Saskia van Blij suikervrij: een prachtige paarse maqui-smoothie vol met superfoods en gezonde vetten.
Klik op de receptkaart om het recept te bekijken.

terug