RECEPT: snelle avocadopasta van Holistik
Deze maand hebben we wel een héél speciaal recept voor jullie: een supersnelle pasta met een saus van avocado en pesto. Voor deze frisse pastasalade heb je maar 10 minuten nodig, én dit heerlijke gerecht is zowel veganistisch als glutenvrij! Het recept is bedacht door Karlijn Visser van het lifestyleplatform Holistik.

Pasta van 100% kikkererwten
Onze 12 pasta’s bestaat voor 100% uit granen, rijst, groenten of peulvruchten. De pasta uit het recept bestaat dus voor 100% uit kikkererwten. Glutenvrij, puur en natuurlijk gemaakt van biologische ingrediënten. Onze slow-foodproducent haalt het graan uit de regio en verwerkt het meel, dat op authentieke wijze op steen wordt gemalen, direct tot pasta. Zo weet je zeker dat je pasta eet van echte, authentiek Italiaanse kwaliteit!

Niet onbelangrijk: deze gezonde maaltijd is in 10 minuten klaar!
Wist je dat de meerderheid van de 12 pasta’s in 3-4 minuten gaar zijn? Ideaal als je weinig tijd hebt, en toch iets gezonds wilt eten. En met een snelle avocado-pestosaus en frisse groenten als courgette en tomaatjes creëer je in 10 minuten een zomerse pastasalade.
Tip: houd je echt aan de kooktijd van de pasta’s. Zo blijft de structuur op z’n best. Als je niet bekend bent met de pasta’s, kan het lijken alsof de pasta’s nog te hard zijn na 4 minuten, maar nadat je ze afspoelt met koud water hebben ze de perfecte structuur.

Vegan en glutenvrij
Glutenvrije pasta is natuurlijk een unicum. Maar naast glutenvrij is dit recept ook nog eens 100% veganistisch. Dat komt onder andere doordat we geraspte hazelnoten gebruiken i.p.v. kaas. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt een leuke veganistische vervanging voor kaas. Het heeft de looks, maar de lichte romigheid van noten maakt het nog eens extra kazig!

Over Karlijn van Holistik
Lees meer over Karlijn op de achterkant van het receptkaartje. Holistik staat vol met interessante feel-good artikelen over het leven, je lichaam en je ziel. Een aanrader!

Pasta van 100% kikkererwten en een romige avocadosaus met pesto. Dat in combinatie met courgette, tomaat en hazelnoten. Een vegan en glutenvrije, zomerse pastasalade!
Klik op het receptkaartje om het online te bekijken.
Liever een echt kaartje in je handen houden tijdens het koken? Je vindt ze bij veel natuurvoedingswinkels door heel Nederland. 

terug