RECEPT: 'oreo'-koekjes van de hippe vegetariër
Heb jij soms heel veel zin in zoetigheid, maar wil je je niet te buiten gaan aan allerlei ongezonde en bewerkte zoete snacks? Met deze gezonde ‘oreo-style’ koekjes kun je heerlijk genieten zonder je schuldig te voelen! Het recept is bedacht door van Isabel, van de hippe vegetariër.

Zoet, maar wel gezond

Deze ‘oreo’-koekjes hebben een gezonde basis van dadels, noten(pasta) en raw cacao. Helemaal niet slecht dus. Pure ingrediënten, geen geraffineerde suikers en je dagelijkse portie noten in één. Ze zijn lekker chewy van structuur en heerlijk rijk van smaak.

Variëren kan!

Gebruik je liever een andere soort noten? Probeer het dan eens met wal- of hazelnoten. Ook voor de vulling kun je heel gemakkelijk een andere notenpasta gebruiken: bijvoorbeeld de 3-mix of cashewpasta

Raw en vegan

Naast dat je gebruik maakt van raw cacao (deze cacao wordt niet boven de 42 graden verwarmd tijdens het verwerkingsproces), komt er in dit recept ook geen oven aan te pas. Snel, simpel en voor de liefhebber van ‘raw’ een mooi voordeel. Ook gebruiken we ahornsiroop in plaats van honing: helemaal veganistisch dus!

Bewaar ze in de vriezer!

Word jij snel in verleiding gebracht als er zoetigheid in het zicht staat? Doe de koekjes dan in de vriezer en pak er steeds één uit als je zin hebt. Zo kun je gemakkelijk genieten met mate!

Bakken met kinderen

Zelf maken doe je al in een minuut of 15. Ook erg leuk om de kinderen te maken: het kneden, mengen van de vulling en vormen van de koekjes is een heerlijk werkje voor de woensdagmiddag.
 

 

 

terug