Crackers zonder palmvet!

Met de vernieuwing van het design van onze Mediterrane lijn hebben we direct een aantal extra verbeteringen ingevoerd. Onze crackers worden nu gemaakt zonder enig palmvet. Ze waren al gistvrij, omdat ze met zuurdesem worden gemaakt. Maar waarom gebruiken wij eigenlijk liever geen palmolie?

Waar komt palmvet vandaan?

Palmvet is een van de goedkopere verzadigde vetten. Palmolie komt van de palmvrucht, die groeit aan een oliepalm. Ze groeien aan een tros (zie foto) en zijn oranjerood van kleur. Palmolie wordt gemaakt van het vruchtvlees van de vruchtjes. Palmolie zit in ruim 60% van de bewerkte producten die je in de supermarkt vindt. De vraag naar palmolie is wereldwijd groot en neemt nog steeds toe.

Palmvet en gezondheid

Geraffineerd verzadigd vet heeft niet echt een goede reputatie en steeds meer mensen proberen het te vermijden. Ongeraffineerde verzadigde vetten zijn gemakkelijker te verteren, zoals kokosolie.

Palmvet is niet echt duurzaam

Palmolie is niet echt duurzaam. Zo moeten er nogal wat bomen worden gekapt om de wereld van palmolie te voorzien. Door deze ontbossing verdwijnen regenwouden, waardoor bepaalde diersoorten met uitsterven worden bedreigd. Ook ontstaan er hierdoor vaker bosbranden en dus meer milieuvervuiling. Hier willen we natuurlijk zo min mogelijk aan meedoen. Daarom hebben onze crackers nu een andere samenstelling. Geen palmvet meer, maar goede extra vierge olijfolie. Dat staat bekend als een gezonde olie met bovendien een heerlijke smaak. Zo kun je zorgeloos genieten van heerlijke Mediterrane toastjes!

Crackers zijn lekker met…

Deze crackers zijn ideaal voor iedere gelegenheid. Erg handig om mee te nemen voor onderweg, aan je kinderen mee te geven, of als borrelhapje te serveren met een lekker kaasje, Mediterrane delicatessen of dipsauzen.

Ook de unieke palmvetvrije pizza croccantina crackers zijn echt het proberen waard. Deze luxe crackers zijn iets steviger en heerlijk van smaak. Deze scherven worden gemaakt van krokant gebakken pizzabodems. Heerlijk bij onze Spaanse soep!

 Verkrijgbaar in 5 heerlijke smaken. Klik op de afbeeldingen om ze te bekijken. 

terug