Wraps! De nieuwe piadina's

Het is al gebombardeerd tot de trend van dit moment: de piadina. Een dunne, Italiaanse wrap, ook wel ‘plat brood’ genoemd. Al sinds 1371 is deze specialiteit de trots van Italië!


Traditioneel, maar toch modern

De traditionele piadina werd oorspronkelijk gemaakt van bloem, water, olie en zout. Puur en ongecompliceerd. Wij gingen op zoek naar zo’n traditioneel recept, maar dan met een trendy randje. Waar vind je een leverancier die hart heeft voor biologisch en waar je er voor 100% op kunt vertrouwen dat de puurheid van het recept op nummer 1 staat? Wel, in Italië! Na een lange zoektocht vonden we de wrapleverancier die we zochten. We bezochten dit kleine bedrijf en koesteren de passie die we er voelden.


Over het bedrijf

Ruim twintig jaar geleden begon de eigenaresse van het bedrijf een eigen piadina winkel aan de kust. Haar piadina’s waren zo’n succes onder de hongerige badgasten, dat ze haar producten ook al snel aan andere partijen ging verkopen. Wat haar piadina’s toen al zo bijzonder maakte, was de pure, traditionele receptuur. Ze moet niets hebben van gist, palmolie, dierlijke vetten, GMO, conserveringsmiddelen of aroma’s. Ze hield het klein en zuiver. Twintig jaar later ziet ze dat ze destijds vooruitliep op de trend van vandaag. Deze wraps zijn écht en biologisch, verrijkt met de traditionele kennis van het land.


Twee bijzondere varianten

Onze piadina’s worden bovenal gemaakt van biologische ingrediënten. Vooral in de laatste jaren is er bij het maken van de wraps op geniale wijze geëxperimenteerd met verschillende basisingrediënten. Met het oog op de huidige trend, waarin alternatieven op tarwe volop uitgebuit worden, ontstonden combinaties die naadloos aansluiten bij deze tijd. Deze piadina’s zijn niet alleen van uitzonderlijke, biologische kwaliteit, ze zijn ook in een handomdraai klaar. Van de tientallen soorten piadina’s die het bedrijf maakt, selecteerden wij de twee mooiste piadina’s: Beide varianten zijn uitgebreid getest door het TerraSana team, en staan hoog op het lijstje van favorieten!

Troepvrij

De vooruitstrevende visie van onze leverancier heeft al voor veel bijzondere en pure producten gezorgd. In een wereld waarin bewerkte voedingsmiddelen steeds meer de overhand krijgen, blijft dit bedrijf trouw aan de natuur. Hun visie is onze visie. Mensen blij maken met échte, pure voeding!
 
Ja Nee
Licht verteerbaar eten Gist
Olijfolie Palmolie
Biologische ingrediënten Dierlijke vetten
Respect voor traditie Genetisch gemodificeerde ingrediënten
Respect voor de natuur Conserveringsmiddelen
Boordevol pure smaak Toegevoegde geur-, kleur  en smaakstoffen


“Hoe kan een simpel ‘broodje’ zo lekker zijn?”


Zo eet je piadina's

Je hoeft piadina’s alleen maar warm te maken in een hete koekenpan. Een wrap heeft aan beide zijden aan een tiental seconden genoeg! Je eet de piadina als een (dichtgevouwen) pizza, als een broodje of als een pannenkoek. Heerlijk met Mediterrane (gegrilde) groenten en een avocadomousse of tahini. Lekker met kaas (mozzarella!), vlees (parmaham!) en peulvruchten, maar ook saladeachtige groenten doen het goed.


Hoe worden de wraps gemaakt?

In een soort reuzenmixer die lijkt op een vogelkooi wordt het deeg gemixt en vervolgens in bollen van gelijk gewicht verdeeld. Deze bollen worden in grote bakken handmatig netjes op rij gelegd. Dan krijgt het deeg een bloemlaagje en gaat het de band op. Daar ontmoet het deeg de wals twee keer: de eerste keer is het deeg dun en langwerpig, de tweede keer is het een mooie ronde piadina! Dan worden de wraps al ronddraaiend kort gebakken in de oven. Dan worden ze (in ons geval) per 6 verzameld en gestapeld worden, met de hand! Als laatste wordt het folie om de wraps gedaan. Na de productie gaan de producten zo spoedig mogelijk op transport. Het resultaat: goede en verantwoorde piadina’s met een bijzondere samenstelling!


Wist je dat…

… onze leverancier bepaald werk zelfs handmatig doet om een goede kwaliteit te waarborgen?
 

terug